Náš tím

kb postava 3

Head Chef Anton Meszároš

V kuchyni namiesto stresu a kriku preferujem kľud. Jediné peklo, ktoré mám rád, je to „v papuli“.

a man with a beard and apron standing in a restaurant
a man with a beard and apron standing in a restaurant

Že budem kuchárom som vedel už pomerne skoro a tak sa aj stalo. Po hotelovej škole som skúsenosti získaval v najlepších bratislavských podnikoch a šéfoval som aj jednej farmárskej reštaurácii na juhu Slovenska. Bol však čas posunúť sa ďalej a tomuto prostrediu sa nedalo odolať. Navyše, mám rád jedlá, ktoré som jedával ako malý. Vracia ma to k príjemným spomienkam z minulosti a tým mi učarovala aj gastronómia PaB-u Donau.

Sous Chef Marek Hipik

Varenie ma zavialo z Topoľčian až na Island. Ale doma som teraz v kuchyni PaB Donau.

a man wearing a apron
a man wearing a apron

Varím už vyše 17 rokov. Začínal som v Topoľčanoch, no čoskoro som zakotvil v Bratislave, kde som prešiel rôznymi reštauráciami aj pivárňami.

Skúsenosti som zbieral nielen doma, ale aj v zahraničí. Krátko som varil na Islande (kde slnko veľmi nevychádza, ale zato si sám v sebe ujasníš, prečo varíš).

Zimnú sezónu som strávil vo For Arlberg, neďaleko švajčiarskych hraníc. Hostia nám vchádzali do reštaurácie priamo z lyží a my sme v kuchyni išli šesť dní bez pauzy. Varili sme hlavne Wiener Schnitzel, každý deň čerstvý, poctivý a doplnený o šalát, ktorý musel byť presne vybalansovaný: slanší, kyslejší, teplejší, skrátka taký, aký si hostia zapamätajú.

Dnes som súčasťou tímu PaB Donau. A presne takéto varenie ma baví, remeselné, úprimné, s chuťou, ktorá má zmysel.

Bar Manager Tomáš Mutala

a man with a beard standing in a restaurant
a man with a beard standing in a restaurant

Za barom sa cítim ako doma. A keďže doma sa nalieva inak, ako hocikde inde, každý drink z mojej ruky má hlavu, pätu a osobnosť.

Pochádzam z Dubnice nad Váhom, hotelovku som vyštudoval v Trenčíne. Pôvodne som mal svoj hokejový sen, no položil som hokejku a zobral si do ruky barovú lyžicu. A odvtedy viem, že toto je moja hra.

Začínal som na Rhodose ešte počas školy, neskôr som zbieral skúsenosti na riečnych lodiach ako zastupujúci chef de bar. Pôsobil som aj v Old Fashioned Bare v Bratislave a nechýbala ani prestížna štácia v Dubaji, kde som pôsobil pod taktovkou svetoznámeho Erika Lörincza.

Mixológii sa venujem už vyše 5 rokov s dôrazom na chute, príbeh a štipku noblesy. V PaB Donau vediem barový tím a stojím za signature koktailmi, ktoré nenájdeš nikde inde.

Sprav si chúťky na našom instagrame

kb postava 2