PaB Donau – pivo, jedlo a mestská energia
Viedenský teľací rezeň ako má byť.
Tafelspitz, ktorý rozumie tradícii aj chuti.
A k tomu remeselné pivo, víno z vlastného vinárstva a autorské drinky to všetko v jednom podniku, priamo na nábreží Dunaja.
Do Bratislavy prichádza nový koncept z dielne PaB – po Tatranskej Lomnici otvárame PaB Donau.
Nie je to klasická piváreň. Je to mestský podnik, ktorý stavia na poctivej rakúsko-uhorskej kuchyni, výnimočnej lokalite a atmosfére, ktorá sadne na obed aj na večerné stretnutie.
„Koncept PaB Donau stavia na rovnakých hodnotách: poctivé suroviny, remeslo, charakter. V tomto prípade však s väčším dôrazom na kuchyňu.
Základom sú klasické recepty zo starej monarchie, no moderné, čisté a zrozumiteľné pre mestského hosťa,“ hovorí Jaro Bachleda, autor konceptu jedálnička.
Za kuchyňu v PaB Donau zodpovedá Head Chef Anton Meszároš.
Po rokoch v top bratislavských reštauráciách a vedení farmárskej kuchyne na juhu Slovenska prichádza s víziou, ktorá je jednoduchá:
“Variť tak, aby si hosť povedal: toto si dám znova.”
„V kuchyni namiesto stresu a kriku preferujem kľud. Jediné peklo, ktoré mám rád, je to v papuli,“ usmieva sa Anton.
„Mám rád chute, ktoré som poznal ako dieťa. A práve preto mi koncept PaB Donau sadol, je to miesto, kde sa stretáva história s poctivým remeslom a moderným gastro prístupom.“
![Otvárame nový PaB [pub] pri Dunaji 2 a salt and pepper shakers on a table](https://pabdonau.sk/wp-content/uploads/sites/5/2025/07/IMG_2142-682x1024.jpg)
![Otvárame nový PaB [pub] pri Dunaji 3 a room with a table and chairs](https://pabdonau.sk/wp-content/uploads/sites/5/2025/07/IMG_2130-682x1024.jpg)
![Otvárame nový PaB [pub] pri Dunaji 4 a row of beer taps](https://pabdonau.sk/wp-content/uploads/sites/5/2025/07/IMG_2126-683x1024.jpg)